Ordfører Siv Høgtun i gravemaskin i Kvernhusdalen.

Denne uken markerte vi starten på Askøy kommune sitt første Miljøløftet-prosjekt i Kvernhusdalen. Her skal det bygges ny gang- og sykkelveg, som vil bli en del av et framtidig sammenhengende gang- og sykkelnettverk fra Ravnanger til Kleppestø. 

- Endelig er vi i gang!

Ordfører Siv Høgtun var til stede, og hun tok steget inn i gravemaskinen for anledningen. Ordføreren utrykker stor glede over at vi er i gang med prosjektet. 

- Endelig er vi i gang! Jeg er glad vi har fått over 24 millioner kroner av Miljøløftet til å bygge en trygg gang- og sykkelveg i Kvernhusdalen. Det er godt å komme i gang med dette nå, sier ordfører Siv Høgtun. 

En dame og to menn i en gate foran en gravemaskinTil stede på markeringen var også assisterende prosjektleder fra Vassbakk & Stol, Sander Opheim (til venstre), og prosjektleder fra Askøy kommune, Jan Egil Berland (i midten). Her sammen med ordfører Siv Høgtun. Foto: Askøy kommune/Henriette Sandstå.

Finansiert av Miljøløftet

Ny gang- og sykkelveg i Kvernhusdalen er det første prosjektet finansiert av Miljøløftet som bygges på Askøy. Miljøløftet er samarbeidet om byvekstavtalen i Bergensregionen, og Askøy kommune får 357 millioner kroner til prosjekter som tilrettelegger for gange, sykkel og kollektiv. Kvernhusdalen er et av prosjektene som er blitt finansiert av disse midlene og arbeidet vil pågå til våren 2024. 

På denne siden kan du lese mer om prosjektet i Kvernhusdalen

Back to top