Utvalgte artikler

Jente som får sprøyte i armen av helsesykepleier

Vi er usikre på om det fortsatt er noen etternølere under 40 år som ønsker vaksinen.

Arbeider i oransj kjeledress sammen med armeringsjern og betong

Askøy kommune skal nå fordele kr. 400.000,- i tilskuddsmidler.

Et telt og en hengekøye i skogen

Sommeren 2021 blir nok en sommer der de fleste av oss skal feriere i eget land, og mange vil ut og oppleve norsk natur.

Vanningsrestriksjoner og forbud mot hagevanning

Fra 7. juli innfører vi forbud mot hagevanning med slange, vannspreder og fylling av badebasseng.

Tyv

Det er stor sannsynlighet for at der har blitt stjålet post fra postkassen utenfor hoveddøren på rådhuset. De ansatte mistenker at der har forsvunnet post i økende omfang gjennom de siste 3-4 ukene. Grunnlaget for mistanken er innbyggere og ansatte som de siste få dagene har etterspurt post som skal ha vært levert i denne postkassen. Gjennom dialog med disse har vi klart å etterspore…

Dame setter sprøyte i venstre arm, på en ung jente

Basert på tall fra FHI, med forventet antall vaksinedoser til Askøy kommune i sommer har vi følgende prognoser for når de forskjellige aldersgruppene kan forvente å få tilbud om sin første dose:

Bilde av Kleppe vannverk, en demning i fint vær

Askøy kommune er i lagt et forelegg på 1 million kroner etter vannsaken i 2019.

Bilde av fire ungdommer rundt et bord som prater

Folkehelseinstituttet oppfordrer kommunene til å finne løsninger slik at norske studenter som skal studere i utlandet kan få to doser før utreise.

Bilde av en kalende og en fot i gresset med fargerik strømpebukse

Ingen planer i sommer? Sjekk ut Ungsommer.no

Bilde av et lite barn som leker med vann i en blå balje

Vi oppfordrer alle til å være litt ekstra bevisst på vannforbruket i sommervarmen.

Luftfoto av Træet skole som ligger helt ved sjøen

Vi har fått tilbakemelding om kloakklukt i området rundt Træet skule. Det arbeides med utbedring.

Bilde av en grønn vannkanne som holdes i hånden, og vanner rosa blomster

De senere år har Oksnes vannverk blitt stadig mer presset på produksjonskapasitet, særlig i sommerhalvåret. Derfor må man bruke vannvett.

Ungdom som stuper utendørs fra brygge. Ligger vannflat i luften, dødsing, i badeshorts.

Badevannskvaliteten på Askøy er generelt god, men vil kunne variere over tid avhengig av endringer i strøm, værforhold og lokale utslipp.

Bilde av hamburger og et glass på et bord i en restaurant

Stortinget har bevilget ekstraordinære midler til kommunal kompensasjonsordning i forbindelse med covid-19-pandemien.

Vaksinering av innbyggere

De neste ukene får vi flere vaksinedoser og vi oppfordrer nå alle som ikke har registrert seg i vaksinekø om å gjøre dette. Jo raskere du blir registrert jo bedre er det.

sommerting

Askøyhallen og Askøy Terapibad er sommerstengt.

Make corona small again

Askøy kommune vil prioritere vaksiner til ansatte i skoler og barnehager, slik at så mange som mulig har fått første dose innen barnehage- og skolestart etter ferien.

Kommunen kan prioritere inntil 10% av vaksinene til dette etter at risikogrupper og helsepersonell er vaksinert. Kommunen vil kunne starte opp med vaksinering av ansatte i skoler og barnehager fra uke 28.

Ansatte i aldersgruppen under 25 år, og fra 40 år og over, vil trolig få vaksinen raskere ved å beholde plassen i ordinær vaksinekø. Ved å tilby 10% av vaksinene til ansatte i aldersgruppen 25-39 år, vil disse få vaksinen noe tidligere enn i ordinær vaksinekø, siden denne gruppen er den siste som får tilbud om vaksinen.

Ansatte i skoler og barnehager, og som er i aldersgruppen 25-39 år, kan nå registrere seg for prioritert vaksinering i registreringsløsning på Askøy kommune sine hjemmesider. Husk å krysse av for at du jobber i barnehage eller skole.

Registrering for prioritert vaksinering må skje innen 10. juli. Dersom du allerede har fått vaksine eller innkalling til vaksinasjon skal du ikke registrere deg på nytt.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy

Vannglass ved Askevatnet

Ny VA-norm vedtatt i kommunestyret