Vil du stille til valg i UKS?

Det skal snart være valg på nye medlemmer i UKS og valgkomiteen har satt opp noen tips om hvordan du skriver en søknad om å bli valgt

  • Introduser deg selv – gjerne inkluder hvilken klasse du går i og på hvilken skole.
  • Skriv om hvorfor du ønsker å være med i AU og eventuelt være UKS-ordfører.
  • Skriv om hvorfor du føler du passer til rollen du har søkt på.
  • Dine personlige egenskaper (for eksempel at du er veldig organisert, engasjert i elevråd, og så videre ... )
  • Dine tidligere erfaringer (enten politisk, UKS-relatert eller ikke-politisk)
  • 3 positive og 3 negative sider med deg selv
  • Hva du gjør på fritiden og hvilke interesser du har

Eksempel


Hei, jeg heter Emma. Jeg er 14 år og går i 9. klasse på Erdal ungdomsskole.

Jeg ønsker å være medlem av arbeidsutvalget i ungdommens kommunestyre fordi jeg er veldig opptatt av at ungdommene på øyen skal være godt representert og hørt på av kommunen. Jeg er spesielt interessert i å jobbe for et bedre psykisk helse tilbud her på øyen, noe jeg føler jeg kan gjøre ved å hjelpe med å representere UKS og ved å ha dialog med politikere.

Jeg mener at jeg passer til rollen som arbeidsutvalgsmedlem fordi jeg jobber godt på et lag – jeg har erfaring med å spille på håndballag, i tillegg til at jeg har jobbet godt sammen med mine klassekamerater på gruppeprosjekter.

Tre av mine positive egenskaper er at jeg er veldig engasjert, jeg er positiv og jeg er flink til å inkludere andre, mine negative egenskaper er at jeg kan bli litt overengasjert, utålmodig og har høyere forventninger til andre enn jeg gjerne burde.

Jeg har også vist at jeg er organisert og ansvarlig da jeg har hjulpet mitt lokale skolekorps som jeg har vært med i siden jeg var 10 med å undervise klarinett til nybegynnere.

På forhånd takk for at dere har sett på søknaden min.

Godt valg.

Hint og tips


  • Vær deg selv. Dette inkluderer å ikke plagiere. Søknader som kopierer hverandre eller noe kontroll- og valgkomitéen har skrevet vil ikke bli vurdert.
  • Få noen du kjenner godt til å lese gjennom søknaden før du sender den inn. De kan gjøre deg oppmerksom  på stavefeil eller grammatikkfeil du selv har ikke lagt merke til.
  • Vi er klar over på at dette kan være den første søknaden for mange – det er greit å ikke ha noen politisk erfaring eller tidligere arbeidserfaring. Det viktigste er å vite hvorfor du har lyst til å sitte i AU, som varaordfører eller som ordfører, og hvorfor du som person passer til rollen.

Lykke til, og godt valg!

Med vennlig hilsen
Valgkomitéen.

Back to top