Skip to main content

Vi kan, vi vil, vi får det til

Barnehagens verdier «fellesskap, omsorg, trygghet, respekt, medmenneskelighet» er grunnlaget for alt vi gjør, og skal prege våre møter med barn, foreldre, kolleger og andre samarbeidspartnere.


Kontakt oss

Styrer: Kari Syltøy
Kontakt barnehagen:  40 02 13 92

Om barnehagen

Vi er en kommunal barnehage som ligger på Træet, nord på Askøy. Træet skule er nærmeste nabo, og vi samarbeider tett med skolen om overgang fra barnehage til skole.

Vi er en to-avdelings barnehage som vektlegger samarbeid og fellesskap for små og store. Avdelingene samarbeider tett, og barn og personale i hele barnehagen kjenner hverandre godt.Vi starter og avslutter dagene sammen på fellesrommet vårt, Bestaståvo.  

Samarbeid og fellesskap handler også om kontakt barnehage-hjem, og som en liten barnehage kommer vi «tett på» og jobber for et godt samarbeid med foreldre / foresatte for en bedre barnehagehverdag.

Vårt motto er "Vi kan, vi vil, vi får det til - en trygg barnehage for alle!"

Barnehagedagen og praktisk informasjon

Dagen vår

07.00: Barnehagen åpner. Felles start i Bestastovo
08.00: Frokost avdelingsvis
09.30 - 14.00: Kjernetid - felles aktiviteter og pedagogisk opplegg
11.00/11.30: Lunsj
ca 12.00.00: Sovetid/lek
14.00/14.30: Fruktmåltid

Praktisk informasjon

Måltid: Barnehagen serverer lunsj, melk og fruktmåltid. Matpenger 260,- betales over barnehageregningen. Barna har med seg matpakke til frokost

Åpningstid: 07.00-16.30 mandag-fredag

Sammenheng og overgang barnehage - skole

Barnehagen følger kommunens rutiner for overgang barnehage—skole.

Vi har førskolegruppe to ganger i uken, hvorav en av dagene er ute-/turdag. Med utgangspunkt i kommunens handlingsplan «Fra barnehage til skole» planlegger vi aktiviteter og opplegg som en del av forberedelsen til skole.
Vi har tradisjon for et godt og nært samarbeid med Træet skule hvor de fleste av barna etter hvert skal ha sin skolestart. Vi starter relasjonsbygging med skolen allerede høsten før barnet skal begynne på skolen:

  • førskolegruppen deltar på turer sammen med 1. klasse hele året
  • førskolegruppen har månedlig skolebesøk fra januar til mai
  • vi arrangerer aktivitetsdag i april/mai der 1. klasse blir invitert til å delta
  • førskolegruppen deltar på fellesarrangement som adventssamling, Lucia-feiring, og 17. mai feiring
  • 4.klasse har lesegruppe sammen med førskolegruppen om våren
Samarbeidsutvalget (SU)

Barnehagen har et Samarbeidsutvalget (SU) som skal sikre samarbeid mellom barnehagen og foreldrene. Styrer skal sørge for at saker av viktighet for barnehagens innhold og virksomhet skal forelegges SU. Utvalget består av representanter fra foreldre og personalet i likt antall, samt en representant fra eier. Styrer møter og har uttalerett. Barnehagens foreldreråd består av alle foreldre. Foreldreråd og SU er viktige samarbeidsorgan for å ivareta fellesinteresser i foreldregruppa, og sikre medvirkning i barnehagens arbeid.

Samarbeidsutvalget 2023/2024

Heidi Johannesen - foreldrerepresentant
Ingrid Sunde - foreldrerepresentant
Gunn-Marit Sebastian - ansatterepresentant
Beatrix Heimnes - ansatterepresentant
Nina Fausakanger - eierrepresentant

Sykdom og medisinhåndtering

Barnesykdommer er infeksjoner man gjerne får som barn. De fleste gir et utslett, men det er også andre plager og sykdommer som er vanlige hos barn.

Når må barn være hjemme fra barnehagen?

Barn som går i barnehagen er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn.
Vanligvis avgjør barnets generelle tilstand om det skal være hjemme fra barnehagen i en periode, men for individuelle sykdommer kan det være nødvendig å være hjemme i tillegg til dette for å forhindre smittespredning til andre.

Medisinhåndtering

Foreldre har ansvaret for barnets helse og medisinering, herunder at medisinene blir brukt slik legen har sagt. Personer som får oppgave med medisinering, skal ha opplæring og informasjon fra foreldrene.

Det er foreldrene sitt ansvar å orientere barnehagen om behovet for medisinering.

Foreldre bør anmode legen om å vurdere om medisinene kan doseres slik at det ikke blir nødvendig å ta de i tiden barnet er i barnehagen. Dersom medisiner likevel må tas i den tiden barnet er i barnehagen, kan foreldrene overlate bestemte oppgaver med medisinering av barnet til personale i barnehagen.

Før personalet i barnehagen kan påta seg oppgave med medisinhåndteringen, må foreldrene fylle ut en skriftlig avtale, inkludert medisinoversikt. Ta kontakt med barnehagen.

 

Fant du det du lette etter?

Det var dumt, kan du hjelpe oss med å forstå hva du var på utkikk etter?

Det var dumt, kan du hjelpe oss med å forstå hva du var på utkikk etter?