Askøy på langs

Askøy på langs er ca 37 km i variert terreng, over øyens høyeste punkter, gjennom de tetteste skoger fra sentrale Kleppestø til målgang på naturskjønne Herdla.

Med  Askøy på langs  ønsker vi å sette Askøy på turkartet og ønsker at så mange som mulig skal få øynene opp for den flotte naturen vi har på Askøy.

Askøy på Langs foregår i mai hvert år.


Strender og badeviker

Naturen på Askøy er rik på kontraster. I øst er den rik og frodig med skog og eng – i vest og nord mer forblåst med store lyngmarkområder.

Øya har mange lune viker som gir plass til badeliv og havn for båtfolket. Fiskemulighetene er mange både i ferskvann og i sjøen – fra land eller i båt. Blant områdene i Askøy vil vi spesielt nevne Kollevåg, Solnes og Skorpo med holmer.


Askøy Turlag

Askøy Turlag arbeider for å legge forholdene til rette for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv. De arrangerer kurs og turer som er tilpasset forskjellige grupper; alt fra trilleturer med små barn til turer og trim for folk som nærmer seg 100 år.


 Herdla fort

Herdla er et viktig og populært turmål og en regional reiselivsdestinasjon. Herdla fort er etablert som et friluftsområde med ulike opplevelseskvaliteter. Mange benytter de lange rullestein strendene ( Vestrefjæra) på vestsiden av Øyen og (Valen) på nordøst siden. 


Siglingavatnet

Siglingavatnet - friluftsparken på Askøy utvikles med turveier, lysanlegg, turstier og ulike opplevelseskvaliteter, som blant annet kanoutleie og kulturminner.

Det er en grusvei på totalt 5.2.kilometer, og det er gjort avtale om at parkering ved Heiarvang Grendahus på Nordre Haugland kan benyttes.


 Turforslag på Askøy
Kontakt avdelingen

Kontaktinformasjon for Kultur og idrett

Back to top