Bilkø

Bilister på Askøy og i Øygarden kan nå få tilbake deler av kjørekostnaden ved å tilby samkjøring på ruter de allerede kjører alene. For passasjerer med periodebillett eller som skal reise mindre enn 10 kilometer, så er det helt gratis å sitte på. 

Stort potensiale for samkjøring 

Samkjøring er bedre for miljøet og kan gjøre det enklere å reise i områder der det ikke alltid passer å reise med buss. Samkjøring kan også bidra til å få slutt på bilkøer. I dag er det bare 10-20 prosent av bilene som kjører fra Askøy og Øygarden som har passasjerer. Det er mye ubrukt potensiale for samkjøring. 

Hvordan fungerer det?

Brukere og passasjerer må laste ned Nabogo-appen og opprette en brukerkonto.

Som passasjer søker du på start- og sluttadresse, samt tidspunkt for turen du ønsker. Appen matcher dine behov med sjåførenes ruter. Sjåføren legger inn den eller de kjørerutene de normalt ville foretatt seg, og vil tjene minst 15 kroner for hver passasjer de tar med seg. Sjåførene kan tilby enkeltturer eller opprette regelmessige turer. Alle turer må starte eller stoppe på Askøy eller i Øygarden.

Et prosjekt i Miljøløftet

Den nye samkjøringstjenesten startet som en idé i Miljøløftet og er blitt videreutviklet som et felles prosjekt mellom Askøy og Øygarden kommune, Skyss og Nabogo. I Miljøløftet jobber partene for nullvekst i personbiltrafikken og for at flere skal gå, sykle og reise kollektivt. 

Back to top