Artikkelindeks

1. august 2020 - stenger sykerhjem inntil videre

Koronavirus illustrasjonsfoto

I dag, 1. august, har vi fått melding om at en nærkontakt til den påvist smittede i går, 31. juli, har fått påvist Covid-19.

Vedkommende har milde symptomer og smittesporing er avsluttet.

Det er ikke avdekket nye nærkontakter da vedkommende har holdt seg i karantene.

Ytterligere to personer i kommunen er satt i karantene grunnet melding om at de har vært nærkontakt med et annet smittetilfelle. Disse vil bli testet.

Stenger sykehjem for besøkende

På grunn av situasjonen, med to personer med påvist Covid-19 og melding om nærkontakter som ikke er tilknyttet dette, velger fungerende kommuneoverlege Sofie Wûller, i samråd sykehjemsoverlege Ingvil Austbø, å stenge sykehjemmene for besøk inntil situasjonen er mer avklart.

- Det er per nå ingen mistanke om at tilfellene er tilknyttet institusjoner. Dersom pårørende har spørsmål knyttet til dette kan de henvende seg til sykehjemmet, sier Wûller.

Totalt har Askøy fått påvist 43 tilfeller av koronasmitte.

Spørsmål fra media:

Ordfører Siv Høgtun