Vi begynner nå å sende ut invitasjon til såkalte kategori 5-innbyggere, de mellom 55 og 65 år med kroniske sykdommer. Fastlegene vaksinerer nå ikke flere, og innbyggere som ikke har fått vaksinen blir bedt om å registrere seg i vaksinekøen for å inviteres til timebestilling.

Vi sendte ut 350 invitasjoner i kategori 5-gruppen (alder 55-65 med kroniske sykdommer) i går, 21. april, som kan bestille time til vaksinering neste uke. Bare 109 har bestilt time så langt.

- Det er mange nå som blir invitert i prioriteringsgruppe 5 til å bestille tidspunkt for vaksine i Askøy Forum. Disse har registrert seg i vaksinekøen, men vi opplever at det er flere som ikke følger oppfordringen om å bestille seg time når de får SMS. Lenken til timebestilling varer bare om lag en uke, og det er første-mann-til-mølla prinsippet som gjelder. Vaksinen vi får nå er Pfizer BioNTech, sier leder for Familiehelsetjenesten, Kristin Occhipinti.

Vi har også kalt inn innbyggere i:

• gruppe 6 (45-55 år med kroniske sykdommer)
  • noen få i gruppe 7 (18-44 år med kroniske sykdommer)

Registrer deg på hjemmesiden

Det er fortsatt 7000 potensielle askøyværinger som fortsatt ikke har registrert seg for å få en plass i vaksinekøen. Man må først registrere seg her, før man får SMS med lenke til timebestilling når det blir din tur: https://askoy.kommune.no/koronavaksine

- Vi vaksinerer fortløpende i Askøy Forum, etter hvor mange vaksinedoser vi får. Vi har satt opp vaksineringsdager hver onsdag og torsdag fremover, forteller Occhipinti, som oppfordrer askøyværinger til å både registrere seg, og reagere kjapt når melding om vaksinetidspunkt kommer.

Ingen nye med påvist smitte

Vi har ingen nye med påvist smitte to siste døgn.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 407

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342