Vi har fått smitte på en fullvaksinert ansatt ved Kleppestø sykehjem. Utbruddet håndteres etter retningslinjer basert på Folkehelseinstituttets veileder.

- Det er meget god vaksinasjonsdekning på sykehjemmet blant pasienter og ansatte. Aktuelle pårørende er informert, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Vi fikk 57 med påvist smitte i uke 45. Så langt i dag (mandag uke 46) er det kommet 4 nye.

Det er fortsatt mest smitte i husstandene, men også i barnehager og skoler. Vi antar også at det er skjult smitte, siden vi har tilfeller med ukjent smittevei.

Det er både uvaksinerte og vaksinerte som blir smittet.

Flyttet testteltet

Vi har nå flyttet testteltet ned til Holmedalen i Kleppestø, ved Folkets hus. Her kan man hente seg hurtigtester mandag-fredag klokken 08.30-08.45 og 14.30-14.45, i tillegg til lørdager klokken  12.00-12.15. Det også her vi vil gjennomføre PCR-tester etter at man har snakket med koronatelefonen og fått tildelt time.

- Folk har vært flinke til å teste seg med både hurtigtester og pcr-test når de får beskjed. Men det er viktig at alle som får luftveissymptomer tar tidlig kontakt for test, sier Cotta Schønberg.

Hun oppfordrer alle til å følge anbefalingene og smittevernrådene.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy