Vi hadde 28 nye med påvist smitte i uke 43.
I uke uke 42 fikk vi meldt 16 smittede, og i uke 43 28 smittede.

Tester uke 42: 235
Tester uke 43: 338.

Smitten er i hovedsak blant barn og uvaksinerte voksne, og vi har god kapasitet på smittesporing.

- Det er økende andel luftveisinfeksjoner i samfunnet, som forventet etter at vi gikk over til normal hverdag med økt beredskap. Fremdeles er det viktig at folk tester seg ved symptomer for at vi skal kunne holde oversikt over smittesituasjonen og fange opp tidlige tegn på eventuelle nye bølger i pandemien eller mutasjoner av viruset, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Ring koronatelefonen (56 15 57 57) om du tester positivt på selvtest. Vi har økende henvendelser på legevakten grunnet luftveissymptomer, spesielt hos de minste barna.

Oppfordringen fra smittevernlegen er: - Hold deg hjemme når du er syk, ha god hoste- og håndhygiene.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 772

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342