Vi har fått meldt ni nye med påvist smitte. Smittesporing pågår.

Her kan man lese kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg sin risikovurdering, samt se oversikt over aldersgrupper som opplever smitte, smittevei og vaksinasjonsstatus på smittede. NB! Dette er før det ble meldt 8 nye nå klokken 14.30:

- Har du symptomer på covid-19 ønsker vi at du bestiller test så raskt som mulig. Vi har god testkapasitet, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Anbefalte smitteverntiltak

Vi er tett på Bergen kommune, og anbefaler å følge de samme anbefalingene som Bergen frem til og med 22. august:

Bruk munnbind på offentlig sted der det ikke er mulig å holde en meter avstand.
Begrens antall gjester i private hjem. Anbefalingen er maks ti personer. Fullvaksinerte kommer utenom.
Det blir ikke innført innstramminger i barnehager og skoler, og skoler kan åpne som planlagt på grønt nivå (barnehagene er på grønt nivå).

- Jeg vil oppfordre alle innbyggere til å huske at vi fortsatt er i en pandemi. Selv om vaksineringen går raskt, så er man ikke 100% beskyttet gjennom vaksinen. Men man er mye bedre beskyttet enn om man ikke er vaksinert. Husk å følge smittevernreglene og de nye anbefalingene. Ønsker du vaksine, og har fortsatt ikke registrert deg for dose 1, så må du gjøre det umiddelbart. Vi begynner nå straks på dose 2, sier ordfører Siv Høgtun.

Ett nytt smittetilfelle

Vi har fått ett nytt smittetilfelle siste døgn. Det er kjent smittevei og smittesporing er avsluttet.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 496

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342