Det er ikke meldt noen nye med påvist smitte siste døgn.

Vi går nå inn i en langhelg med fin værmelding, og 17. mai står for tur.

- Askøyværingene har vært veldig flinke til å følge smittevernreglene, og det oppfordres det til å fortsette med. Så slipper vi forhåpentligvis stigende smitte etter 17. mai, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Hold avstand, vask hender, og hold deg hjemme om du er syk.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 422

Digital nasjonaldag

For å gi innbyggerne tradisjonell 17. mai-følelse, så sender kommunen, i samarbeid med Strusshamn kirke, direkte fra Strusshamn på nasjonaldagen klokken 12.00. Arrangementet er ikke åpent for publikum fysisk tilstede.

Det begynner med salutt fra Dyrdalsfjellet, og følger man sendingen får man taler ved ordfører Siv Høgtun, ordfører Tina Revheim i ungdommens kommunestyre og sokneprest Godtfred Haugland.

Strusshamn skoles musikklag, med sopran Marianne Juvik Sæbø som solist, sørger for den tradisjonelle 17. mai-stemningen. Korpset ledes av Jann Werner Webermann.

Hele sendingen sendes direkte på kommunens hjemmeside og på kommunens Facebook-side: https://askoy.kommune.no/aktuelt/17-mai-pa-askoy

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342