Den lokale forskriften for Askøy går ut ved midnatt. Fra og med 8. april gjelder nasjonale tiltak også på Askøy.

- Smittesporingsteamet har jobbet veldig bra. Det har gjort at vi raskt klarte å sikre kontroll på utbruddet, og den lokale forskriften går ut ved midnatt, sier ordfører Siv Høgtun.

Fra og med 8. april 2021 gjelder nasjonale tiltak:

Oversikt over nasjonale tiltak

Takk til innbyggerne

Vi vil skryte av innbyggerne våre. De har vært lojale og fulgt tiltakene, selv om vi forstår at mange begynner å bli lei. I tillegg har folk vært flinke til å overholde karantene- og isolasjonsreglene. Det er avgjørende for å få kontroll over situasjonen når slike utbrudd oppstår.

Det er viktig å understreke at de nasjonale tiltakene fortsatt er strenge, og skal følges.

Vaksinering

Pr i dag, 7. april, er 1210 innbyggere fullvaksinert, og i overkant av 4000 har fått minst én dose.

I morgen begynner massevaksinering i Askøy Forum. Her vil det vaksineres hele dagen 8. og 9. april, og vi forventer flere doser fremover.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 386

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342