I dag har vi fått testsvarene fra mandag og tirsdag med 26 påviste tilfeller, og alle aldersgrupper er representert.

Vi iverksetter rutinemessig testing på aktuelle barnehageavdelinger og skoleklasser som er berørt.

- Vi har mye smitte nå, og det er viktig at alle tar forhåndsregler. Hold avstand, vask hender og hold deg hjemme når du er syk. Vi har god kapasitet for testing, så vi ønsker at alle askøyværinger skal ha lav terskel for å teste seg, sier ordfører Siv Høgtun.

Vaksine

Vaksinerte får mindre symptomer og plager enn uvaksinerte, og vi oppfordrer alle askøyværinger som ikke har fått vaksine til å kontakte koronatelefonen, 56 15 57 57, for å bestille seg en time.

Munnbind

Det er en del skjult smitte i samfunnet, og noen vet derfor ikke hvor de blir smittet.

- Vi anbefaler å bruke munnbind der det er vanskelig å holde avstand, som i kollektivtrafikken, på kjøpesentre og i butikken, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 900

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342