Vi har i dag fått fem nye med påvist smitte. Alle har kjent smittevei. Smittesporing pågår.

Smittetrenden er økende, og vi har hatt 19 påviste tilfeller i kommunen de siste 2 ukene. Det er viktig å huske at vi ikke er ferdig med covid-19 selv om stadig flere vaksineres. Nå er er det åpent for alle som ønsker vaksine på Askøy.

- Askøyværinger har vært veldig flinke gjennom pandemien. Nå er det viktig at vi alle fortsetter med gode smitteverntiltak og at man tenker gjennom hvor mange nærkontakter man har, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

- Dette er ikke tiden å fly på mange fester, og treffe mange nye personer. Husk god håndhygiene, hold deg hjemme om du har symptomer og bestill testing. Vi har god testkapasitet nå, så du får raskt time.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 469

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342