Vi har siden klokken 16 i går fått ett nytt smittetilfelle. Smittevei er kjent.

74 personer er i isolasjon, mellom 500 og 600 er i karantene. Vi testet 1141 innbyggere i uke 11

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 358

- Vi har oversikt og kontroll over situasjonen. Jobben med å begrense utbruddet ble startet umiddelbart, ved å rask sette involverte i isolasjon og karantene. Etter det har vi nesten ikke hatt nye nærkontakter. Nye med påvist smitte er allerede i karantene, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

- Jeg vil nok en gang rose smittesporingsteamet og den innsatsen de legger ned. Vi har stoppet smitten, den går ikke videre fra husstandene. Og jeg vil rose innbyggerne. Vi har gjort dette sammen. Nå må vi stå på videre, følge nasjonale og lokale smittevernråd, slik at vi hindrer nye utbrudd, sier ordfører Siv Høgtun.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy