Vi har fått ett nytt tilfelle av covid-19 i dag. Smittesporing er avsluttet med få nærkontakter, men smittevei er ukjent.

Totalt 109 har fått påvist smitte av covid-19 siden mars på Askøy.

Oppdatering om Kleppe skole

Etter at det mandag formiddag ble påvist covid-19 hos en person ved Kleppe skole ble alle elever sendt hjem.

Elevene har fått med seg PC-utstyr slik at de kan få fjernundervisning ut uken.

Smittesporingen er ferdig, og alle elever og ansatte som er satt i karantene er kontaktet av helsepersonell i kommunen. Alle får tilbud om å teste seg.

Til sammen 75 personer er satt i karantene i forbindelse med smittetilfellet ved skolen.

- Skolene i Askøy følger nasjonale retningslinjer og driftes på gult nivå. Skoledrift på gult nivå innebærer et ordinært tilbud til elevene, men med ekstra fokus på inndeling i grupper, god hygiene og avstand. Ved gult nivå vil det i utgangspunktet ikke være behov for å gjøre avvik fra opplæringsloven. De nasjonale retningslinjene for smittevern på gult nivå forebygger for smittespredning i skolen, noe vi trolig har lyktes med i Askøy. Men de forebygger ikke risiko for at elever, ansatte og andre samarbeidspartnere havner i karantene ved utbrudd av smitte, sier skolesjef Anne-Merete Mærli Hellebø.

- At vi har to skoler som på kort tid sender alle elver og ansatte hjem for fjernundervisning på grunn av covid-19 er krevende både for lærere, elever og foreldre. Det er veldig viktig at alle som er satt i karantene nå overholder karantenereglene, sier ordfører Siv Høgtun (H).


Spørsmål fra media:

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy