En fullvaksinert beboer ved Ravnanger sykehjem testet positivt for covid-19 i går. Smitteveien er ukjent, og smittesporing pågår fortsatt for å avklare dette.

Vi går 10 døgn tilbake i tid for å finne smitteveien. Pårørende er informert, og Ravnanger sykehjem er inntil videre stengt for besøkende.

15 ansatte er satt i karantene, og den aktuelle avdelingen er isolert fra resten av sykehjemmet.

Vaksine gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom

Alle ansatte, beboere, og besøkende de siste 10 dager testes nå for covid-19. Vi følger Folkehelseinstituttets veileder, og videre testing etter dette går etter kriterier fra denne.

- Det er forventet at fullvaksinerte kan bli smittet. Det er fremdeles 5 prosent risiko for å bli syk, selv om man er vaksinert, men man har god beskyttelse mot alvorlig sykdom, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Annen smitte

Vi har i tillegg fått påvist smitte hos en nærkontakt siste døgn. Denne har ingenting med Ravnanger sykehjem å gjøre, og smittesporing er avsluttet.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 416

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342