Det har siste uken (uke 44) blitt meldt 40 nye med påvist koronasmitte på Askøy.

Det er flere smittede på Askøy videregående og i enkelte barneskoler og barnehager. Ellers er det smitte i husstander.

- På bakgrunn av mye smitte i samfunnet går vi ut med samme anbefaling som Øygarden kommune: Det anbefales å bruke munnbind på steder der det er vanskelig å overholde 1 meter avstand, som på kollektivtransport, butikker og kjøpesentre, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Hun understreker at det er viktig at man holder seg hjemme når man er syk, og at man har lav terskel for å teste seg.

- Pandemien er ikke over. Husk god håndhygiene, host eller nys i albue eller lommetørkle og vask hender etterpå. Ta hensyn til hverandre og beskytt de dere er glade i mot smitte.

Koronavaksine

Har man ikke fått første eller andre dose koronavaksine, og ønsker denne, så kan man ringe koronatelefonen og få tildelt time: 56 15 57 57.

Vi begynner nå å vaksinere alle over 65 år som ønsker en boosterdose/3. dose. De over 80 år blir oppringt, alle mellom 65 og 80 år får SMS fra Helseboka med tilbud om å velge seg time. Vaksineringen skjer i Askøy forum i uke 46 og 47.

Influensavaksine

De som er over 65 år eller har risikosykdommer anbefales å ta influensavaksinen. Dette gjelder også barn, spesielt prematurfødte barn under 5 år. Ta kontakt med fastlegen for influensavaksine.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 812

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342