Samlet for uke 46 har vi 78 påviste. Alle aldersgrupper er representert.

Oppsummering av helgen:

• Fredag 17 påviste
  • Lørdag 13 påviste
  • Søndag 9 påviste

- Vi har mye smitte nå, og det er viktig at man tester seg tidlig i forløpet. Vi ser at mange venter flere dager med symptomer før de tar test, og da kan de ha smittet mange uten å være klar over det. Ved nyoppståtte luftveissymptomer anbefales det å ta test. Det er også mange andre luftveisinfeksjoner nå, og husk å holde deg hjemme om du er syk og pass på god hoste- og håndhygiene, påpeker smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Hurtigtester

Vi deler ut hurtigtester i testteltet vårt i Holmedalen til faste tidspunkt. (https://askoy.kommune.no/tjenester/koronavirus-rad-og-informasjon/hurtigtest-covid-19) .

Hurtigtestene gis ut etter kriterier fra Folkehelseinstituttet, og det leveres ikke ut tester for å kunne oppbevare hjemme "for sikkerhets skyld".

Følgende bør teste seg

Les mer hos FHI: Testkriterier for koronavirus (coronavirus)

Ved symptomer

• Alle med nyoppstått luftveisinfeksjon eller andre symptomer på covid-19. Dette gjelder også vaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19 for mer enn 3 måneder siden, som kan få milde symptomer ved covid-19.

Ved kjent eksponering

• Husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære
  • Øvrige nærkontakter
  • Personer som får varsel i «Smittestopp»

Ved innreise

Se Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge

Annen screening etter smittevernfaglig vurdering

• I enkelte helseinstitusjoner etter lokal vurdering.
  • Jevnlig testing i enkelte miljøer.

Alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 946

Forskrift

Forskriften om munnbind og gjesteliste trådte i kraft i natt (se egen sak fredag): Koronavirus - Råd og informasjon

Spørsmål fra media