Vi har siden i går kveld fått 13 nye positive prøvesvar.

Dette er personer som allerede er satt i karantene. Smittesporing pågår og nye nærkontakter vil bli oppringt og satt i karantene. Disse får time til test.

Det er ikke nødvendig å ringe koronatelefonen eller legevakt om dette.

- Det er besluttet å gjøre en miljøundersøkelse av miljøet rundt bedehus og menighetshus på Askøy. Det gjør vi for å eventuelt fange opp smittede som ikke er funnet i smitteoppsporingen. De som har deltatt i møter/samlinger de siste to ukene er innkalt til koronatest for kartlegging, og denne testen medfører ikke karantene, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 338

Ingen anmeldelse av møtet i bedehus

Menigheten har samarbeidet godt og de er selv hardt rammet av smitteutbruddet. Vi vurderer det som lite hensiktsmessig å anmelde saken. Menigheten har selv gitt uttrykk for at de har fulgt gjeldende krav.

- Mange av kommunens innbyggere er smittet og vårt fokus er fullt og helt å slå ned smitteutbruddet, sier ordfører Siv Høgtun.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy