Alle tester for koronavirus må være avtalt på forhånd, og det er gratis å teste seg.

Bestill time ved å registrere deg her.

Hvis du ikke kan reservere time på nett kan du ringe koronatelefonen: 56 15 57 57 (se åpningstider) for å avtale test.

Bruk helst privat transport

De som er i karantene og skal testes, må ikke ta offentlig transport. For alle andre er privat transport til teststasjon førstevalget (bil, sykkel, gange etc), men dersom det helt unntaksvis er behov for offentlig transport, må du overholde krav til smittevern under transporten: holde avstand, dekke nese og munn og ha god håndhygiene.

Testsvar

Alle som har positivt prøvesvar, vil bli kontaktet når testsvaret foreligger. Resultatene er vanligvis klare 1–2 dager etter hvis testen. Ditt prøvesvar vil være tilgjengelig på helsenorge.no (pålogging MinID). Har du ikke har mulighet til å logge inn på helsenorge.no, eller ikke har fått svar etter tre døgn, ring 56 15 57 57 for å etterlyse svar.

Når bør du søke legehjelp?

Er du syk med lette symptomer, trenger du ikke kontakte lege, men holde deg hjemme inntil en dag etter at du føler deg helt frisk. Andre i husstanden trenger ikke å være i karantene i en slik situasjon, men anbefales så lite kontakt med andre som mulig.

Hvis du er syk og trenger helsehjelp, eller har nyoppståtte symptomer som hoste, tungpustethet eller feber, kontakt fastlegen din. Dersom fastlegen ikke er tilgjengelig, ring legevakten på 116 117. Lag alltid avtale først, så du ikke møter opp og smitter andre. Ved kritisk sykdom må du ringe 113.

Personer som er i risikogrupper, anbefales å kontakte fastlegen selv ved milde symptomer for å vurdere oppfølging. Dersom du er i risikogruppene og bare føler deg litt forkjølet, kan du fint se det an i noen dager.

Back to top