Vi har nå fått svar på alle prøver som ble tatt fredag, og har fått to nye med positiv smitte meldt i dag.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 325

Vi har i dag hatt møte med nabokommunene, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren, Helsedirektoratet, Vestland fylkeskommune og helseforetakene om regionale tiltak. Situasjonen vurderes som et avgrenset utbrudd, der de som per i dag får påvist koronasmitte allerede er i karantene, og det blir ikke felles tiltak. Forskriften som trådte i kraft på Askøy 20. mars vil være gjeldende til og med 7. april 2021.

Skoler og barnehager på gult nivå

- Vi begynner å få oversikt over situasjonen og berørte er satt i karantene. Vi har diskutert med FHI og vi følger situasjonen nøye fra dag til dag, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

- Smittesporingsteamet vårt er svært dyktige, og igjen har de gjort en fantastisk jobb med å spore og sette folk i karantene, roser ordfører Siv Høgtun.

- FHI støtter opp under våre tiltak, og har gitt tilbakemelding om at Askøy har gjort ting rett, vært tidlig ute og gjort det vi kan for å stoppe utbruddet tidlig, sier ordføreren..

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342