Smitten øker raskt på Askøy. Hittil i dag har vi 25 nye med påvist smitte, og vi forventer flere positive prøvesvar.

- Det er viktig å understreke at Ikke alle smittetilfellene er tilknyttet bedehusmiljøet, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg. - Muterte virus sprer seg raskere, og det ser vi nå.

- Hold deg hjemme

Vi følger smittesituasjonen tett og vil vurdere strengere tiltak ved behov.

- Vi har allerede innført strenge tiltak for våre innbyggere. Vi er i en alvorlig situasjon, og jeg vil be alle begrense sosial omgang. Viruset sprer seg raskt, raskere enn virusvarianten vi er kjent med fra før. Hvordan hver og en av oss opptrer i helgen, og de kommende ukene, vil være avgjørende. Forskriften gir oss reglene, men hovedregelen er: møt færrest mulig. Tenk gjennom; må du på butikken? Kan middagsbesøket utsettes? Jeg vet at dette er vanskelig for mange, men det er fortsatt mulig å møte andre utendørs, til tur, om man holder avstand, sier ordfører Siv Høgtun.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 322

Ikke ring legevakt og koronatelefon

Det er mange som ringer koronatelefonen og legevakten med spørsmål. Vi ber om at man ikke ringer disse numrene med mindre man har symptomer eller trenger legehjelp.

- Smittesporingsteamet gjør en fantastisk jobb. Nå er det viktig at de får prioritere smittesporingsarbeidet. Derfor oppfordrer jeg innbyggerne til å søke informasjon på hjemmesiden til kommunen, sier ordføreren.