TV-aksjon 2020Årets TV-aksjon har fått navnet «Et hav av muligheter», og inntektene går for WWFs arbeid med å redusere plast i havet.

Innsamling via digitale løsninger

I år vil vi ikke ha en dør-til-dør aksjon. Bøssebærerne vil være digitale. Helt siden oppstarten i 1974 har Norges befolkning åpnet dørene med stor giverglede for de mange bøssebærere som har samlet inn penger til TV-aksjonen. I år blir det annerledes.

- På grunn av smittevernet må vi samle inn penger via digitale løsninger. Alle får likevel mange muligheter til å bli med, selv om det i år ikke kommer fysiske bøssebærere og banker på dørene.

Lag din egen digitale bøsse

blimed.no finner du opplegg for privatpersoner, skoler og barnehager og organisasjoner. Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en digital bøsse.

Som privatperson starter du med å registrere deg på blimed.no, under fanen «engasjer deg». Etter at du har registrert deg som bøssebærer vil du motta en SMS og en e-post med lenke til din digitale bøsse, i tillegg til informasjon om hvordan denne kan redigeres og tips til spredning og synlighet av denne.

Lokalt engasjement - skole

TV-aksjonen, i samarbeid med Salaby, har eget undervisningsopplegg for grunnskolen. Dette undervisningsopplegget er tilpasset lærerplanen, og det er opp til hver enkelt om man vil bruke en skoletime eller en skoleuke på opplegget.

Informasjon om hvordan skoler og barnehager kan engasjere seg finner du her: Skoler og barnehager

Lokalt engasjement - næringsliv

Næringslivet har også god tradisjon i å engasjere seg for TV-aksjonen. I 2019 samlet næringslivet i Norge inn omtrent 32.5 millioner kroner til TV-aksjonen fordelt på 5700 bidrag. De fleste av disse bidragene kommer inn via lokale ringedugnader.

I fjor bidro Askøy Næringsråd sammen med varaordfører i en lokal ringedugnad som fikk inn over 120 000 kroner!

Det blir lokal ringedugnad i år også, torsdag 15.oktober fra klokken 13.00 til 15.00. Lag, organisasjoner, idrett og trossamfunn er alle velkommen til å bidra til TV-aksjonen. For mer informasjon og gode ideer om hvordan man kan bidra, se Engasjer deg!

Plastjakten Askøy

Lokalt på Askøy oppfordrer vi alle askøyværinger til å delta i «Plastjakten Askøy» hvor engasjerte plastplukkere kan hente strandryddeposer og hansker på 10 utleveringssteder rundt på øyen.

Plastjakten vil vare fra 1.oktober til 18.oktober. Les mer om plastjakten her: Plastjakten på Askøy

Vi vil også sammen med Miljøagentene på Askøy, Askøy Naturvernforbund, Askøy turlag og Sportsdykkerklubben på Askøy invitere dere alle til en plastryddeaksjon søndag 11.oktober klokken 12–15 på Kleppestøkaien. Flere detaljer finner dere her: Plastryddeaksjon på Askøy (TV-aksjonen 2020)

Et hav av muligheter – mer om årets tema

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Men konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved roten. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene.

Øremerkede midler skal blant annet gå til å etablere og forbedre avfallssystemer, samle inn og resirkulere søppel, kutte bruken av unødvendig plast og gi en opplæring til elever og lærere om konsekvensen av plast for helse og miljø.