Velkommen til Askøy kommune

Informasjon om kokevarsel for deler av Kleppe vannverk - oppdatert 13. september

Arbeid med utkobling av høydebasseng i fjell og plan for oppheving av kokevarsel. Les statusoppdatering her.

Strusshamn skole vant SMARTere energi på AskøyVi har mange flinke barn og unge på Askøy, som er opptatt av klima, energi og fremtiden.

Onsdag 20. mars ble konkurransen SMARTere energi arrangert i kommunestyresalen, i regi av Ungt entreprenørskap Hordaland. Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Fornybar energi på Amfi Askøy

Amfi Askøy hadde årets problemstilling, som elevene skulle løse: "Tenk dere at dere skal drive senteret. Hvordan ville dere fått til at Amfi Askøy skulle drives på bare fornybar energi? Tenk over hvilke fornybare energikilder som finnes i området rundt Kleppestø. Dere har ikke lov å bruke strømnettet."

Strusshamnselever vant

Det var en elevgruppe fra sjette trinn på Strusshamn skole som stakk av med seieren. Elevene hadde satt seg grundig inn i fagfeltet, viste stor kreativitet og presenterte arbeidet sitt på flott vis.

Tveit skole fikk andreplass i kåringen.

Skal til fylkesfinalen

I april skal Strusshamn skole videre til fylkesfinalen på Vil Vite-senteret i Bergen. Dommere var Helle Karina Johansen (student i sammenliknende politikk), Inger Margareth Sagvaag (rådgiver Fagavdeling skole) og Lisbeth Marie Aasebø (folkehelsekoordinator).

Juryens begrunnelser

"Vinneren viste god faglig forståelse for sine egne løsninger. De brukte faguttrykk og begrep og eksempler som de begrunnet godt, og som var lette å forstå. Her har de utnyttet vind, sol, vann og til og med lyn. Med supermøllene sine, og et barmhjertig hjerte for fuglene i nærmiljøet ønsker vi skole lykke til i fylkesfinalen."

"Nummer to hadde en detaljert og grundig løsning. De viste god forståelse for fornybar energi, og helhetlig tenking. Vi håper at ideen med utleiesykler blir realisert og gratulerer Tveit skole med andreplassen."