Næringsprisen 2020 til IndustriplastElias Eriksen, Kim Eriksen og Alexander Larsen Virkesdal i Industriplast (Foto: Torstein Olsen)

Industriplast er kåret til Årets bedrift på Askøy for 2020. Vanligvis blir prisen delt ut på julebordet til Askøy næringsråd, men i år ble det et digitalt forkostmøte. Det er Askøy næringsråd, Askøy kommune og Nordea som står bak prisen.

Spennende prosjekt

Industriplast holder til i Storebrekka på Follese. Familiebedriften ble startet i 1963 og har i dag 23 ansatte.
De leverer plastmaterialer til store prosjekt knyttet til veiutbygging og annen infrastruktur, i tillegg til medisinsk utstyr og duker i tunneler. Nå samarbeider de med Innovasjon Norge om et «grønt» prosjekt, og tar imot plast fra bedrifter, som blir gjenvunnet til nye rør.

Bærekraftig drift

I juryens begrunnelse står det: "Dere har alltid klart å fornye dere, modernisere og ha en bærekraftig drift. Dere satser friskt, fabrikken blir bare større og større. Det er bemerkelsesverdig, særlig i denne pandemi-tiden."


Grunderprisen tildelt Yngve Johnsen i Askøy24Grunderprisen ble tildelt Yngve Johnsen i Askøy24 (Foto: Torstein Olsen)

Årets gründer

Yngve Johnsen ble tildelt Gründerprisen for 2020 for sitt firma Askøy 24. Dette er et videomagasin på Facebook, som lager videoer om ting som skjer på Askøy. Firmaet stod blant annet bak en digital heldagssending fra 17. mai.

Back to top