Koronavirus FHI

Vi har luftveislegevakt på dagtid i legevaktens lokaler gjennom sommeren.

Den er bemannet av en av fastlegene våre, i tillegg til legevaktsykepleier. Har du luftveissymptomer og trenger en klinisk undersøkelse, så kan fastlegen henvise deg til luftveislegevakten for undersøkelsen.

Videokonsultasjon

Fastlegene tilbyr nå videokonsultasjoner og e-konsultasjoner i tillegg til vanlige timer.

Koronatelefon åpen på hverdager

Koronatelefonen er åpen på dagtid mandag til fredag for rådgivning, og setter opp timer for testing ved testsenteret på Helsetunet.

Vi følger testkriteriene til Folkehelseinstituttet, og det testes i øyeblikket ikke på testsenteret i helgene.

Telefonnummeret er: 56 15 57 57

Smittesporing

Har du ikke fått påvist smitte ved testing vil du få en sms-melding om dette, og prøvesvaret sendes fastlegen.

Ved påvist smitte vil du bli oppring av kommuneoverlegen for smitteverntiltak og smittesporing. Gjennom smittesporingsarbeidet vil oppgitte nærkontakter bli kontaktet for smitteverntiltak.

Følg smitteverntiltak

Mange har vært veldig flinke til å følge nasjonale smitteverntiltak i lang tid. Det er viktig at alle følger disse rådene fortsatt.

- Det må være rom for at vi minner hverandre på dette. Vi har for tiden lav smitte lokalt. Selv om smittenivået er lavt, er helsetjenestene i beredskap og forberedt på at smittesituasjonen kan endre seg på kort varsel, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Statistikk

• Pr 17. juni har vi hatt 41 personer med smitte i kommunen.
  • Vi har testet ca 1000 personer
  • Vi har hatt rundt 3250 samtaler på Koronatelefonen.