Takket være gode støttespillere har vi laget en leilighet for alvorlig syke og døende barn på Askøy. Leiligheten er plassert på Helsetunet, i samme bygg som Kleppestø sykehjem.

Bakgrunnen for å lage leiligheten er å gi et best mulig tilbud til familier med alvorlig syke barn, som trenger lindrende behandling – barnepalliasjon.

Se filmen om leiligheten

Fullt utstyrt

Leiligheten har seng til barnet, og foreldre eller søsken kan også overnatte, om det er ønskelig. Det er fullt utstyrt kjøkken, og eget bad og stue. Mange bedrifter og frivillige har vært med for å få det i stand, blant annet gjennom gaver.
Helsepersonell

- Vi har et beredskapsteam i kommunen som kan avlaste familien som har barnet sitt i leiligheten, sier Ingrid Kjærgård Grenby, rehabiliteringskoordinator barn og unge i Askøy kommune.

Unge foreldre

Leiligheten kan også brukes i andre sammenhenger, forteller Kjærgård Grenby:

- Hvis en ung mor eller far er innlagt ved Kleppestø sykehjem, av ulike årsaker, så kan leiligheten være et sted de kan trekke seg tilbake til for å være sammen med barna eller familien, istedenfor inne på sykehjemsavdelingen. De kan se på film, spille PlayStation og lage seg mat hvis de vil. Unge pårørende, som sitter med sine besteforeldre på det siste, kan også trekke seg tilbake en liten stund i leiligheten hvis de skulle ønske det.

Temadag

7. november er det temadag om barnepalliasjon i Strusshamn kirke. Les mer om dette her: Temadag om barnepalliasjon

Temadagen er gratis og åpen for alle interesserte

Påmeldingsfrist er torsdag 31. oktober: Klikk her for påmeldingsskjema

Invitert til Oslo

2. og 3. desember er Ingrid Kjærgård Grenby og Tone Steinfeld invitert på konferanse i Oslo med tema barnepalliasjon. Her skal de fortelle om leiligheten og beredskapsteamet vi har fått i stand i kommunen.

Sponsorer

- Det har vært mange som har ønsket å støtte oss i å få dette i stand. Vi har blant annet hatt behov for leker og utstyr, ting som passer både for barn og ungdom. De ønsker jeg å takke, sier Kjærgård Grenby: Askøy Rotary Klubb, Askøy Fenring Rotary Klubb, Lions club Askøy, Nille Askøy senter, Kitch`n Kleppestø senter, Power Juvik, Malia Ravnanger senter, Mekk Askøy Holmedalen, Trigger Vaskeri/rens Furuly, Soltunet avlastning/dagsenter, Europris Strusshamn, Byggmester Bjørsvik, Ringo Askøy Amfi Senter, Ringo Pluss Kleppestø Senter og Trygghetsavdelingen i Askøy kommune. Private personer har også bidratt,