Velkommen til Askøy kommune

Vannledningsbrudd på Erdal

Det har dessverre vært et vannledningsbrudd på Erdal i dag (onsdag). En entreprenør har gravd over en ledning. Les mer under nyheter nedenfor, eller klikk her.

Problemer med sentralbordet (56 15 80 00)

Vi beklager, men vi har problemer med innkommende samtaler til sentralbordet også i dag. Du kan finne telefonnumrene til våre ansatte ved å klikke her


Illustrasjonsfoto fri sikt kredFotoNordsveenTrafikksikkerhet ved skolestart

Høye, tette hekker ved avkjørsler eller store greiner som henger ut i veikryss gjør det svært uoversiktlig for både gående, syklende og bilister. Små barn på skoleveien blir lett usynlige bak store hekker og busker.

Å sørge for fri sikt er så viktig at ansvarsforholdene er nedfelt i Vegloven. Det er du som bor ved veien som er ansvarlig for å klippe hekk og busker på eiendommen din. Det skal være god sikt ved veikryss og ved avkjørselen. Mange bilister må også krysse gang- og sykkelveier for å kjøre ut i veien. Da må de lett kunne se både små og store trafikanter.

Maks en halv meter høy hekk

Når du står fire meter inn i avkjørselen din skal du ha minst 20 meter fri sikt i hver retning langs gang- og sykkelveien, ifølge loven. Hekk og gjerde skal heller ikke være høyere enn 50 cm ved avkjørselen din.
Foto: Nordsveen

 

  pdf Illustrasjoner fri sikt - Statens vegvesen  (203 KB)