Velkommen til Askøy kommune

Informasjon om kokevarsel for deler av Kleppe vannverk - oppdatert 13. september

Arbeid med utkobling av høydebasseng i fjell og plan for oppheving av kokevarsel. Les statusoppdatering her.

meningokokkinfeksjon hudutslettEn skoleelev ved Hop videregående skole, med bosted i Fjell kommune, er innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Det er ikke identifisert andre tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse i noen av de berørte kommunene.

Denne typen hjernehinnebetennelse er lite smittsom og sannsynligheten for å rammes er derfor meget lav.

Nærkontakter av eleven vil bli kontaktet for eventuell forebyggende behandling.

Symptomer på smittsom hjernehinnebetennelse er:

• høy feber
  • frostanfall
  • avtakende bevissthet
  • tegn til sjokkutvikling (kald, blek og/eller klam hud)
  • og utslett som ikke går bort når man presser et glass mot det.

Behandling på sykehus

Eleven er til behandling på sykehus. Smittevernlege i Askøy kommune, Arild Iversen, opplyser om at smittefaren ved denne type bakterie er begrenset, men at smitte kan forekomme ved væskeoverføring som ved å drikke av samme flaske eller lignende.

Symptomene er i første omgang generelle som ved annen febersykdom, men ved hjernehinnebetennelse går de ikke over og man får en forverring av symptomene som tidligere nevnt.

Les gjerne mer om Folkehelseinstitiuttets informasjon og råd ved mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse.