Vaksine unsplash

Vi forventer stor interesse for årets influensavaksine, og har derfor bestilt mer enn 5.000 vaksiner. Det er omtrent 60 prosent flere vaksiner enn i en normal influensasesong.

Ankommer uke 42

Første levering av vaksinene kommer til Askøy i midten av denne uka, og vaksinasjon vil starte opp kort tid etter dette.

Kontakt fastlegen din

Personer i risikogrupper bes henvende seg til sitt fastlegekontor for å avtale vaksinasjon. Vi anbefaler bruk av elektronisk kommunikasjon for å redusere telefonkøer. Logg deg på helsenorge.no

Hva koster det?

For personer i risikogruppene er egenandel ved vaksinasjon 50 kroner på fastlegekontoret. Dersom man er barn under 16 år, gravid eller har frikort, dekkes hele kostnaden av Folketrygden.

Egen vaksine ved døgninstitusjoner

Pasienter/beboere i døgninstitusjoner vil bli vaksinert i starten av desember med en egen vaksine (Fluad Tetra), som har vist seg spesielt effektiv for denne brukergruppen.

Kommunen vil sørge for at helsepersonell med pasient-/brukerkontakt får tilbud om influensavaksinasjon, for å redusere smittefare i helsetjenesten.

Frem til 1. desember er det ikke tillatt å gi influensavaksine til andre enn personer i risikogruppene, for å sikre at disse blir vaksinert. Denne begrensningen gjelder både for fastleger og apotek.

Les mer på hjemmesiden til Folkehelseinstituttet: Finansiering og prioritering av influensavaksine 2020