Velkommen til Askøy kommune

Telefonsentralen er nede

Vi har dessverre problemer med telefonen til Kundetorget. Vi jobber med å utbedre det. Beklager om du ikke får tak i oss.

Har du Facebook? Send oss en melding der, frem til telefonen begynner å ringe igjen.

Silje Hjemdal besøker barnepalliasjonsgruppa på Askøy

Vi hadde besøk av barnas stortingsrepresentant, Silje Hjemdal (Frp), for å fortelle henne om prosjektet vi har satt i gang om barnepalliasjon.

Det ble et godt møte, og tilbakemeldingene fra Hjemdal var svært positive.

Arrangerer temadag

7. november arrangerer kommunen en temadag i Strusshamn kirke, og vi har invitert Hjemdal til å fortelle om arbeidet innen barnepalliasjon fra en politikers side.

Under besøket hadde hun med seg Marte Monstad fra Bergen og Stig Abrahamsen fra Askøy. Andre som deltok på møtet var Anne Kjersti Drange, Miriam Haavik, Ingvill Austbø og Tone Steinfeld.

Foregangskommune

Steinfeld fortalte om prosjekter innen kreftomsorg og lindrende behandling som Askøy har vært gode på siden 2009. Faktisk en foregangskommune.

Ingrid Kjærgård Grenby, rehabiliteringskoordinator barn og unge i Askøy kommune, presenterte prosjektet "Barnepalliasjon i primærhelsetjenesten".

- Vi avsluttet med en omvisning i leiligheten, eller familierommet som jeg kaller det, som vi har fått innredet på Kleppestø sykehjem. Her kan vi ta mot familier med barn som trenger ekstra omsorg. Politikerne var imponert over det vi hadde å tilby og det arbeidet vi gjorde, forteller Kjærgård Grenby.

Unikt

Silje Hjemdal fortalte at hun ikke visste om andre kommuner som hadde beredskapsteam til alvorlig syke og døende barn, og en egen leilighet. Dette skulle hun ta med seg videre.