Vi har tre mistenkte omikrontilfeller på Askøy, som er kjente nærkontakter til omikronutbrudd i omkringliggende kommuner.

- Tilfellene er uavhengige av hverandre, og vi har ikke mottatt svar på sekvensering enda. Vi venter at dette kommer en av de neste dagene, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Vi hadde totalt 188 påviste smittetilfeller i forrige uke:

Alder

Antall

Prosent

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 1414

Koronavaksine

Alle over 12 år anbefales å ta koronavaksine. Anbefalingen henger først og fremst sammen med risikoen for alvorlig sykdomsforløp dersom du får korona. Vaksinasjon vil, i tillegg til å beskytte den som vaksineres, også bidra til å redusere smittespredning i samfunnet. Det er frivillig og gratis for alle å ta vaksinen.

- Vi sender for tiden ut SMS via Helseboka til innbyggere som får tilbud om oppfriskningsdose (dose 3), og har kommet ned mot 52 år. Til denne dosen må det gå minimum fem måneder siden dose 2, derfor tar det litt tid før vi kan jobbe oss nedover i alder, siden mange fikk dose 2 i juli/august. Da blir det heller ikke helt etter alder, siden det er intervallet på fem måneder som må følges, sier smittevernlegen.

Vaksinedekningen for 16- og 17-åringene er veldig god. Her er det også noen som venter på dose 2, og det må gå åtte uker fra dose 1. Disse kan kontakte koronatelefonen når det har gått åtte uker.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy