Fra i dag kan man få vaksine på Apotek1 Askøybroen i Holmedalen, Kleppestø.

Som et prøveprosjekt har vi inngått en avtale med Apotek1 Askøybroen i Holmedalen (Kleppestø) for koronavaksine, enten det er første dose eller oppfriskningsdose. Skal du ta dose 3 må det uansett gå 20 uker fra dose 2. Dette kan du sjekke i koronasertifikatet ditt.

- Vi velger å teste ut med ett apotek i første omgang, for å se hvor stor avlastning dette kan være for oss, samtidig som innbyggerne får mulighet til å stikke innom og få seg vaksine. Vaksinen er et kjempeviktig middel mot alvorlig sykdom, så jo enklere det er for folk å ta vaksinen, jo bedre, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Omikronsmitte påvist

Vi har fått to med bekreftet sekvensering på omikron, som ble smittet i forrige uke. Det er kjent smittevei fra utbrudd i Øygarden og innreise.

Vi fikk meldt fire med påvist smitte av korona mandag og foreløpig 10 i dag (før klokken 14.00)

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 1667

Forsvaret

Det er i dag sendt spørsmål til Forsvaret om bistand i koronaarbeidet. Dette er sendt fra statsforvalteren, på vegne av blant annet Askøy.

Forskrift utgår ved midnatt

Sammen med nabokommunene har vi en lokal forskrift som pålegger også barn og unge under 18 år karantene ved nærkontakt. Denne opphører ved midnatt.

- Vi forlenger ikke forskriften. Dette var et målrettet tiltak med begrenset varighet, som går ut samtidig som skolene går i juleferie, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Det betyr at barn og unge under 18 ikke lenger kommer i karantene som nærkontakt, kun om man er husstandsmedlem. Vi følger nasjonale retningslinjer fra 22. desember 2021.

Barn som er i nærkontakt-karantene i dag avslutter karantenetiden onsdag 22. desember.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy