Vi har i dag fått meldt 23 nye med påvist smitte i dag.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 2107

Viderefører gult nivå

Vi viderefører gult nivå i barnehagene, grunnskolene og ungdomsskolene på Askøy, og grønt nivå på videregående skole i neste uke.

- Vi forventer økte smittetall i samfunnet fremover, og vil fortsatt oppfordre innbyggerne å vaksinere seg, enten det er første dose eller påfyllingsdose, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Helsenorge sin Chatbot

Nye tiltak fører ofte til spørsmål. Vi oppfordrer alle til å prøve chatboten til Helsenorge. Den finner man nede til høyre på helsenorge.no og den svarer effektivt på mange spørsmål som kan avlaste telefontjenestene våre.

Ri bølgen sammen

- Folkehelseinstituttet sier at vi skal gjennom bølgen, men med litt brems på. Den økende smitten vil medføre økt sykefravær både i det offentlige og private. Heldigvis viser omikronvarianten seg til å gi mindre alvorlig sykdom, men den smitter lett og vil gjøre at flere må være hjemme i perioder under sykdom. Vi må alle innstille oss på at det kan bli reduserte tjenester både i kommunale tjenestetilbud og fra privat næringsliv. Men denne bølgen skal vi gå gjennom sammen, sier ordfører Siv Høgtun.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy