Vi fikk meldt 21 nye med påvist smitte i juledagene.

Det var 12 smittede julaften, 7 første juledag og 2 andre juledag.

- Det er viktig at man tester seg ved symptomer. Det ser nå ut som at omikron-varianten gir mildere symptomer enn delta, og mange har kun litt tett nese og sår hals. Dersom du har nyoppståtte symptomer bør du teste deg og observere symptomene i 24 timer. Ved negativ test kan man gå ut igjen i samfunnet så lenge man føler seg frisk, sier smittevernlege Lotte Wilhelmsen Silnes.

Smittede uke 51: Totalt 88, som er en kraftig nedgang fra uke 50 da vi hadde 241 påviste.

Vi utførte ca 800 pcr-tester.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 1741

Alder

Antall

Prosent

Hurtigtester

Vi får utlevert 10.000 hurtigtester denne uken, mest sannsynlig får vi det i hus før helgen.

Vi vil forsøke å få utlevert hurtigtester slik Helsedirektoratet har anbefalt, men med forbeholdet om at vi får leveransen i tide:

"Alle ansatte i barnehager og alle elever og ansatte i barneskole, ungdomsskole og videregående skole bør teste seg innenfor 24 timer før de går på jobb eller skole første dag etter juleferien. Helsedirektoratet ber kommunene sette av en selvtest til alle elever og ansatte til dette formålet."

- Vi klarer dette ved godt samarbeid med barnehagene og skolene samt hjelp fra frivillige. Kultursjefen forsøker vi å skaffe frivillige som kan hjelpe med ompakking av 5-pakninger med hurtigtester til enkeltpakninger. Vi trenger ca 8900 enkelt-tester til utlevering, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Skolesjef og barnehagesjef bistår med informasjon ut i skolene og barnehagene, som må komme og hente hurtigtestene for videre distribusjon til elever og ansatte via den enkelte skole og barnehage.

- Foreldre og ansatte trenger ikke ringe koronatelefonen om disse hurtigtestene, dette vil bli kommunisert ut via skoler og barnehagene, påpeker Schønberg, og understreker at alt avhenger av leveransen av de lovede hurtigtestene.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy