Fra mandag 7. desember justeres noen av de lokale koronatiltak på Askøy. Dette ble vedtatt av rådmann i KKL (kommunal kriseledelse) i dag.

Skoleklasser i karantene

Vi har i dag fått ett nytt påvist smittetilfelle av covid-19. Det er kjent smittevei, og to skoleklasser ved Follese barneskole er satt i karantene.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 207

Viderefører justert forskrift

Denne uken har det vært mange møter i regionen for å finne en felles forskrift. Vi ser nedadgående smittetall på Askøy, men Folkehelseinstituttet sin vurdering av smittesituasjonen i regionen er at den er ustabil. Derfor videreføres forskriften, med noen justeringer, frem til og med søndag 20. desember. Dette er smittevernfaglig begrunnet av kommuneoverlegen.

Forskriften vil vurderes 14. desember, når det kommer nye nasjonale tiltak..

Tiltakene gjelder på Askøy fra og med mandag 7. desember. Dette er endringene:

• Det blir lov med ti personer i private sammenkomster, forutsatt at det er mulig å holde en meters avstand. Den nasjonale anbefalingen om maksimalt fem gjester gjelder også på Askøy.
  • På offentlige innendørs arrangementer på offentlig sted er det lov med med inntil 20 deltakere til stede samtidig. Har deltakerne faste sitteplasser, kan 50 deltakere være til stede samtidig.
  • Treningssentre, idrettshaller, svømmehaller og lokaler for tilsvarende aktiviteter kan åpne for individuell trening der avstandskravet overholdes. Forbudet mot trening i grupper videreføres, med unntak for toppidrett og skoleundervisning eller organisert trening for barn og unge under 20 år.
  • Bingohaller og lignende aktivitetstilbud, biblioteker, museer og lignende tilbud kan åpne, men det må være mulig å holde to meters avstand.
  • Tillatt åpningstid på serveringssteder og skjenkesteder utvides til klokken 23.00, med avslutning av alkoholservering klokken 22.30. Kulturarrangementer hvor det er forhåndsolgt nummererte billetter, og gjestene sitter på faste plasser, vil kunne spille ferdig sin forestilling som planlagt.
  • Videregående skole pålegges ikke lenger rødt nivå, men dette blir opp til fylket eller den enkelte skoleeier å avgjøre i den enkelte skoles situasjonen.

Alle andre tiltak videreføres uendret.

Ønsker å feire jul uten økt smitte

- Vi har lagt stor vekt på det regionale samarbeidet. Vi ser at summen av tiltak, og like tiltak i regionen, har fungert og smittetallene har gått ned. Men dette er ikke over. I møte med FHI beskrev de situasjonen som skjør, og fare for ny økning i antall smittede Det er derfor behov for fortsatt innsats fra innbyggerne. Julen er en tid for nærhet, ikke avstand. Vi må fortsatt ha strenge tiltak, slik at vi kan feire jul uten en økende smittesituasjon, sier ordfører Siv Høgtun.

Hun takker alle som følger lojalt opp våre råd.

- Jeg er imponert over hvordan vi har klart dette sammen. Stå på videre!

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy