Vi har i dag fått to nye smittetilfeller med covid-19. Ett tilfelle er tilknyttet Kleppe skole.

De to smittetilfellene i dag har 1 med kjent smittevei, 1 med ukjent smittevei. Smittesporing er i gang.

Kleppe skole

Skolen og SFO blir stengt så raskt som mulig for å starte nødvendig smittesporing. Foreldre og foresatte ved skolen har fått beskjed om å hente elevene hjem. Alle elever ivaretas til de blir hentet.

- De som er direkte berørt, vil bli kontaktet av helsetjenesten kommunen, og det er ikke nødvendig å ringe koronatelefonen eller fastlegen med mindre man har symptomer, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Andre som er tilknyttet Kleppe skole, og som ikke blir kontaktet, er ikke i karantene og trenger ikke å bli testet med mindre de har symptomer. Elever og ansatte som ikke er satt i karantene, kan delta på fritidsaktiviteter som normalt.

Elevene som er i karantene vil få fjernundervisning i perioden.

Restriksjoner ved sykehjem

Av smittehensyn er det bare to faste personer fra hver husstand som kan besøke pårørende ved sykehjemmene våre. Det betyr at det må være de samme to hver gang.

Alle besøkende må bruke munnbind. Vi vurderer tiltak fortløpende.

Tester mange

I forrige uke testet vi 645 personer. Testing skjer fortløpende, og det er mange som testes nå etter smittetilfellet ved Florvåg skole på lørdag. Alle som er satt i karantene blir satt opp til testing.

Spørsmål fra media:

Ordfører Siv Høgtun

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy