Vi har i helgen fått to nye med påvist smitte av covid-19. En av disse har ukjent smittevei. Smittesporing er avsluttet.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 219

Dødsfall ved Haukeland universitetssykehus

Vi fikk fredag beskjed om at en eldre person, med tilknytning til Askøy, døde på Haukeland universitetssykehus. Vedkommende var smittet av koronaviruset.

- Jeg sender mine gode og varme tanker til de pårørende som har fått det triste budskapet. Dette viser oss alvoret med covid 19. La oss ta vare på hverandre og være særlig oppmerksomme på de som nå har det vondt og vanskelig, sier ordfører Siv Høgtun.

Viderefører koronatiltakene

De gjeldende koronatiltakene på Askøy videreføres, som planlagt, til 20. desember.

- På møtet med Folkehelseinstituttet i forrige uke beskriver de situasjonen som skjør og med fare for ny smitteøkning. Anbefalingen var gradvis nedtrapping av tiltakene. I forrige uke var det registrert fem nye med påvist smitte av covid-19. Derfor har KKL (Kommunal kriseledelse) besluttet å videreføre de lokale smitteverntiltakene i håp om fortsatt nedgang i smittetallene. Jeg vet at dette er krevende for mange, men vi oppfordrer alle til å følge smittevernstiltakene. Har du symptomer, hold deg hjemme, sier ordføreren.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy