Askøy følger de nye, strenge smittevernreglene fra regjeringen, som gjelder såkalte "ring 2-kommuner".

Les egen nettsak om tiltakene her: Disse reglene og anbefalingene gjelder på Askøy fra 7. februar

De forsterkede tiltakene gjelder fra 7. februar 2021 klokken 18.00 til og med 14. februar. Tiltakene iverksettes for at kommunene skal få oversikt over situasjonen med mutert virus.

- Vi har hatt lite smitte på Askøy de siste ukene. Men bakgrunnen for de nye tiltakene er at det nye muterte viruset er oppdaget i blant annet Bergen. Dermed ønsker vi, sammen med hele bergensregionen, å være samlet. De nye tiltakene er strenge, og vi må igjen be innbyggerne være med å forhindre smittespredning. Vi vil oppdatere hjemmesiden vår med informasjon om hva som gjelder for Askøy, sier ordfører Siv Høgtun.

Pressekonferanse klokken 12.30

Tiltakene som innføres presenteres av regjeringen på en pressekonferanse klokken 12.30.

Tiltak for ring 2

Askøy regnes som "ring 2-kommune".

I ring 2 gjelder disse tiltakene

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342