Vi har hatt lave smittetall i 2021. Det betyr at innbyggerne har vært flinke til å følge retningslinjene.

Så langt i dag er det ikke meldt om noen nye med påvist smitte.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 260

Viktig å følge nasjonale tiltak

- Vi følger regjeringens anbefalinger til tross for at vi har lite smitte på Askøy. At regjeringen opprettholder så strenge krav sier noe om at vi fortsatt er i en alvorlig situasjon. Det vil kreve mye av vårt helsepersonell å gjennomføre vaksineringen, og da er det viktig at vi kan holde smittetallene nede hos oss, sier ordfører Siv Høgtun.

Sykehjemsbeboerne som skal ha vaksinen har fått første dose. I tillegg har vi begynt vaksineringen av aldersgruppen 85+, gjennom fastleger.

- Det planlegges for massevaksinering i Askøy forum, men når dette kan starte avhenger av antall vaksinedoser vi får. Vi er forespeilet at dette kan starte i løpet av februar, og vi vil komme med informasjon om hvordan man skal registrere seg for at man ønsker vaksinen så snart dette er klart, sier Høgtun.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy