Vi fikk varsel i går om at en eldre person fra Askøy døde på Haukeland universitetssykehus. Vedkommende var smittet av koronaviruset.

- Jeg sender mine varmeste tanker til pårørende som har fått et trist budskap nå rett før julehøytiden. Ta vare på hverandre i denne krevende og vanskelige tiden, sier ordfører Siv Høgtun.

- Askøy har to koronarelaterte dødsfall på kort tid, dette viser at covid-19 kan være en svært alvorlig sykdom, med det verste utfall. Derfor må vi alle gjøre alt vi kan for å hindre økt smitte i vårt lokalsamfunn. Jeg oppfordrer alle å følge smittevernrådene og vær særlig oppmerksom når du beveger deg i offentlige rom – hold avstand, sier ordføreren.

Tre nye smittetilfeller

Vi har i dag fått påvist tre nye tilfeller av covid-19. Alle tre har kjent smittevei og er nærkontakter.

Smittetilfellene involverer blant annet karantene ved to avdelinger ved Florvåg barnehage frem til og med 18. desember.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 222

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342