Vi har ikke fått noen nye med påvist smitte av covid-19 siste uke.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 266

Vi har i kommunal kriseledelse (KKL) i dag sett på tolkningen av begrepet "frittstående butikker" i forskriften, og kommet frem til at det er noen av disse som nå kan åpne igjen på Askøy, som ikke defineres som "kjøpesenter".

- Vi har lite smitte på Askøy, og jeg vil rose innbyggerne som er flinke til å følge smitteverntiltakene. Men så lenge det ikke er full kontroll over de muterte virusene i andre kommuner i regionen, så er det viktig at de nasjonale tiltakene fortsatt er strenge. Også på Askøy, sier ordfører Siv Høgtun.

Hun presiserer at formålet med de strenge nasjonale tiltakene er å hindre mobilitet.

- Vi kan alle stille oss spørsmålet om vi MÅ handle, eller om det er noe som kan utsettes. Det er en måte å begrense smittespredningen. Det har vært noen gråsoner rundt hvilke butikker som kan holde åpent. Det er viktig for oss at vi ikke håndhever forskriften ulikt mellom kommunene i bergensregionen. Da kan vi også hindre at man reiser mellom kommuner for å handle.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy