Fra midnatt natt til mandag 22. februar går vi over til å følge de nasjonale smittevernreglene og -anbefalingene, og ikke lenger ekstra tiltak for vår kommune eller region.

Etter en periode med ekstra smittevernregler og -anbefalinger i regionen vår, som følge av utbrudd av muterte varianter av koronaviruset, vurderer regjeringen og helsemyndighetene det slik at smittesituasjonen nå er under kontroll.

Kjøpesentre kan åpne

Dette betyr blant annet at kjøpesentre og varehus kan åpne igjen på mandag. Serveringssteder kan også skjenke alkohol, så lenge de følger reglene for skjenkestopp, avstand og registrering av gjester.

Lite smitte - men følg smittevernrådene

Vi har lite smitte på Askøy, og har ingen nye siste uke.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 266

- Aller først vil jeg takke innbyggerne for å ha vært flinke og lojale til de strenge smitteverntiltakene vi har hatt de siste ukene. Men selv om vi har lite smitte lokalt, og at vi går til mindre strenge tiltak, så er det fortsatt viktig at vi er flinke til å tenke smittevern. Vi ønsker ikke å få en smitteoppblomstring, som gjør at vi må stenge ned igjen, sier ordfører Siv Høgtun.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Telefon: (+47) 481 95 342

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona:

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy