Vi har i dag fått 5 nye bekreftet smittet av covid-19. I går var det 10 smittetilfeller. Totalt 124 har fått påvist smitten på Askøy siden mars 2020.

Grunnet påvist smitte av covid-19 hos en person tilknyttet Ask barnehage ble noen ansatte og barn satt i karantene i går, onsdag. Andre som er tilknyttet Ask barnehage, og som ikke er i karantene, trenger ikke å bli testet med mindre de har symptomer.

Avdelingene Bølgen og Strålen er stengt frem til og med 9. november 2020. Alle andre avdelinger driftes som normalt.

Helseminister Bent Høie (H) hadde torsdag morgen møte med Bergen kommune og ordførere og rådmenn i omegnskommunene. Der presenterte han de nye nasjonale tiltakene, og oppfordret til å innføre strenge, lokale tiltak på grunn av smittesituasjonen i regionen.

Det har i dag vært flere møter i KKL (kommunal kriseledelse), med omegnskommuner, Bergen og Fylkesmannen.

Situasjonen er alvorlig, med økende smittetall. Budskapet fra ministeren var at kommunene rundt Bergen må koordinere tiltakene, siden vi er én felles bo- og arbeidsregion. Det er stor pendling mellom kommunene, og da må tiltakene være enkle å forstå for alle.

- Dette er krevende situasjon, og jeg forstår at mange vil oppleve de stramme tiltak som vanskelige. Men vi gjør dette for å kunne opprettholde tjenestene våre. Tiltakene vi nå setter inn vil ha betydning for hvordan vi klarer å levere tjenester i de neste månedene, sier ordfører Siv Høgtun (H).

Det jobbes nå med en forskrift, som skal vedtas i hver kommune. Derfor er det innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte i morgen, fredag.

Hele listen over nye tiltak er ikke klar, men vi vil allerede i dag melde at vi vil innføre:

• Ny maksgrense på 5 personer i privat hjem – det er unntak for familier som er flere enn fem og barn som er i samme kohort i barnehagen eller på barneskolen.
  • Påbud om hjemmekontor for alle som kan ha hjemmekontor.
  • Påbud om digital undervisning for høyskole og universitet.
  • Rødt nivå på videregående skoler.
  • Breddeidretten for voksne over 20 år blir stengt.
  • På samme måte vil vi si nei til blant annet korøving og korpsøving for voksne.

Vi kommer tilbake med mer informasjon fredag.

Spørsmål fra media:

Ordfører Siv Høgtun

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy