Vi har i dag fått to nye med påvist smitte. Begge har kjent smittevei.

Vi har ca 30 personer i isolasjon pr i dag.

- Vi ser at alle har færre nærkontakter, som igjen gir færre i karantene og færre som må testes, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Totalt antall smittet siden mars 2020 på Askøy: 193

Avgjørelse om tiltakene forlenges tas på mandag

- Vi må forberede oss på at de strenge smitteverntiltakene blir forlenget, sier ordfører Siv Høgtun.

Den endelige avgjørelsen vil bli fattet i KKL (kommunal kriseledelse) på mandag, etter forskriften er ferdig og vi da vet om det vil bli mindre justeringer.

- Jeg er imponert over hvordan askøyværinger lojalt har fulgt opp tiltakene. På den mørkeste tiden av året, og vi alle er lei av korona, har askøyværinger likevel stått i det. Jeg er positiv, smittetallene viser at tiltakene har hatt effekt, men anbefalingene er at det er for tidlig å slippe opp. Nå må vi ta vare på hverandre, fortsatt være flinke, så håper jeg at vi kan få en fin advent- og julehøytid, der vi kan få treffe våre kjære, sier ordføreren.

Spørsmål fra media:

Ordfører Siv Høgtun

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune

Informasjon om korona for deg som bor på Askøy