Vi har i dag fått meldt 13 nye positive tilfeller av covid-19. Smittesporing pågår og det er et krevende arbeid. Mange nærkontakter vil bli satt i karantene, vi regner med flere hundre.

Søndagens tall er ny rekord i smittetilfeller for en enkelt dag på Askøy.

- Vi vil presisere at situasjonen er under kontroll. 12 av de 13 vi har fått i dag har kjent smittevei. Men det er viktig at alle bidrar til å begrense smitte ved å følge de oppdaterte smitteverntiltakene, sier kommuneoverlege Kristin Cotta Schønberg.

Flere skoler og en barnehage

Smitten berører Kleppestø barneskole, Kleppestø ungdomsskole, Ravnanger ungdomsskole, Erdal barnehage og Voksenopplæringen.

Alle nærkontakter vil få tilbud om test.

Er du oppgitt som nærkontakt vil du få en telefon fra smittesporingsteamet i løpet av dagen eller kvelden. Vi ber om at ingen ringer legevakt eller koronatelefon om akkurat dette.

Vi har totalt 146 påviste tilfeller med covid-19 fra mars.

- De gjør en fantastisk jobb

- Det er økende smittetall på Askøy, men vi har kontroll. Smittesporingen er effektiv og karantene blir raskt iverksatt, dette kan bidra til å hindre videre smitte. De ansatte gjør en fantastisk innsats i dette arbeidet, skryter ordfører Siv Høgtun (H).

- Nå må vi innbyggere gjøre vårt for å begrense smitten. Vi har innført strenge smittevernregler som griper inn i alles hverdag, jeg vet det er krevende for mange. Jeg oppfordrer alle askøyværinger å stå i dette. Vi må holde oss hjemme, begrense sosial kontakt til vår egen husstand. Det er ikke tiden for å gå på besøk eller ha arrangementer. Vi må ta vare på hverandre, ta den ekstra telefonen, send en hyggelig sms og ta deg en tur ut på tur, men hold minst 1 meter avstand. Dette klarer vi sammen.

Spørsmål fra media

Ordfører Siv Høgtun

Mer informasjon om Askøy kommunes tiltak mot korona

Alle statusartikler om korona fra Askøy kommune