Kort om oss

  • Askøy Kommune har eget reisevaksinekontor. Kontoret er bemannet med to sykepleiere og er tilknyttet smittevernlegen i kommunen. Vi gir råd, veiledning, vaksiner og påfyll av vaksiner for reisende.
  • Skal du på ferie er det lurt å undersøke god tid i forveien hva du trenger av vaksiner. Kombinasjonsvaksine mot stivkrampe, difteri, polio og kikhoste må fornyes hver 10. år og er anbefalt for alle reisende uansett reisemål. Hepatitt A og B er mer og mer utbredt og anbefales ved gjentatte utenlandsreiser.
  • I tillegg til vaksiner har vi myggmiddel.

Hvilke vaksiner har jeg fra tidligere?

  • Dette kan du sjekke i det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK. For personer født før 1980 er det stor variasjon over hvilke vaksiner som er registrert i dette systemet.

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Folkehelseinstituttet har en oversikt over hvilke vaksiner som er anbefalt for ulike reisemål:


Hva koster det?

Priser per 16 mai 2016:

Prisliste for reisevaksinering

Konsultasjon 280,-
Tillegg per familiemedlem 150,-
Materiell 75,-
Vaksinekostnad Mellom 200 og 815,- per stykk
Uteblitt fra time 330,-

Når bør jeg vaksinere meg?

For en del vaksiner trenger man flere doser før avreise. Det er derfor lurt å være ute i god tid. Vi anbefaler at du har planlagt vaksinene dine senest to måneder før du skal dra.


Kontaktinformasjon

Vi holder til i Kleppevegen 17, 5300 Kleppestø og har samme inngang som Fenring Legesenter.

Du når oss på

  • E-post 
  • Vi svarer på e-post innen to arbeidsdager. Om du oppgir navn, fødselsdato, reisemål og avreisedato kan vi planlegge vaksinasjonstidspunkt for deg.