Dame og to menn på skjerm

Askøy kommune ble juryens favoritt for prisen «Best illustrerte og visuelt informative økonomiplan». De to andre kommunene med pallplass ble Bergen og Nordre Follo.

- Denne prisen hedrer en økonomiplan der bruken av grafiske elementer er utført visuelt informativt, og som samlet gir et fint helhetsinntrykk som er inkluderende for alle.

Universell utforming viktig

Juryen har blant annet sett etter økonomiplaner med bilder i god kvalitet, og med presis alternativ tekst. Hensyn til universell utforming ved bruk av visuelle elementer har stått sterkt i juryen sine vurderinger samt bruk av nøkkeltall og grafikk.

- Å jobbe med universell utforming er utrolig viktig. Det at tjenestene våre er tilgjengelig for alle, og at man kan finne frem på hjemmesiden. Og ikke minst bruke hjemmesiden, som er vår viktigste informasjonskanal. Vi er ikke i mål, men vi er bevisst på at kravene til universell utforming er laget blant annet for at man ikke skal diskrimineres digitalt. Da må vi som kommune jobbe for å tilrettelegge våre kanaler for alle, sier leder for kommunikasjon, Dag Folkestad.

- Da er det veldig positivt at Framsikt har sett dette som viktig i begrunnelsen for prisen, sier Folkestad.